Zahvala – Požar Potoška gora

DATUM: 5. aprila 2022

Spoštovani tovariši gasilci, policisti, vojaki, pripadniki CZ in občani. Vsi, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo ognjeni kaos, spravili pod nadzor. Preko 1000 vas je aktivno, neposredno sodelovalo v borbi z ognjem, vsaj pol toliko še posredno v logistiki. Preveč, da bi izpostavili zasluge posameznika. Smo ena in edina enota v naši lepi lokalni skupnosti, področje katero pokrivamo pa je ogromno. Sami takega obsega ne bi zmogli, ne v moštvu, ne v tehniki. Nedvomno bi lahko kaj opravili hitreje in bolje, vendar se s takimi razmerami (k sreči) srečujemo zelo, zelo redko.

Hvala za nesebično pomoč vaših neumornih nog, ki so nosile vodo v strm klanec, rok ki so mlatile po ognju in vlekle cevi navkreber. Hvala za vsa vozila, ki ste jih izpostavili kotalečem kamenju in prepadom ob robovih ceste. Hvala za pomoč helikopterjev in letala iz zraka, gostincem za okrepčilo po napornem delu. Hvala za osvežilne napitke, čokoladice, kavo, čaj, pohvalo, prispevke in spodbudne besede. Za vse cevi in armature, ki smo jih položili v gozd. Cevi in oblačila ki ste jih potrgali na ostrih skalah. Odrgnine in celo polomljene kosti. Vaš odziv je bil neverjeten! Nesreča nas je združila v ogromen delujoč organizem z enim ciljem. Cilj smo dosegli, nebo pa je poskrbelo, da smo po čiščenju in ureditvi opreme nekoliko bolj mirni legli k počitku in nadaljevali s svojim rednim delom v službah. Hvala vsem družinam in delodajalcem, ki vedno znova tolerirate našo odsotnost z doma in delovnega mesta.

Iskrena Hvala je popolnoma premila beseda za vse, kar ste storili za nas!

Oprema je očiščena in za silo popolnjena (delno tudi uničena), pripravljena na nove izzive. Upamo da bodo manjši zalogaj, kot pričujoči. V pripravljenosti je na gori ostalo še nekaj opreme in cevovodov, ki jih še vedno uporabljamo. Še vedno periodično pregledujemo območje in gasimo posamezna žarišča, ki se razplamtijo celo izpod snežne odeje. Prosimo za previdnost na dostopni cesti proti Jakobu in pozornost pred padajočim kamenjem. Izogibajte se gibanju po pogorišču.

Gasilci Preddvor