Tehnični dan december

DATUM: 17. decembra 2017

Prvi petki v mesecu so običajno rezervirani za tehnične dneve, ostali petki pa za vaje operativne enote. Tokratni tehnični dan pa se je zaradi spleta okoliščin razvlekel in nadomestil operativne vaje kar v treh petkih.

V treh večerih smo izvedli precej popravil in v vozila vgradili nekaj nove opreme, ki smo si jo izprosili pri božičku.  Ker je božiček razumen človek, nam je opremo izročil že v začetku decembra, saj se zaveda, da vgradnja zahteva svoj čas in jo bomo edino tako občanom v pomoč lahko uporabili že v božičnem času.

Kakorkoli, popravili smo neubogljive zavore VT navijakov, uredili pritrdišča lestev in ročnikov, vgradili nova zajemalna nosila in opore glave, zamenjali dotrajane akumulatorje na dveh vozilih in prenosni črpalki, ter popravili napajanje vozil. Vgradili in napolnili smo 10 novih cevnih košar (vsaka sprejme po 3 cevi), 6 ročnih svetilk in 3 avtopolnilce ročnih postaj. Poleg vsega smo vsakič, kot se za tehnični dan spodobi preizkusili vso vgrajeno opremo, oprali zunanjost in očistili notranjost vozil, saj smo tekom tedna posredovali na intervencijah.

Obstaja pomislek, čemu je delo trajalo tri petke  ?!