Obvestilo o splošni nevarnosti

DATUM: 11. decembra 2017

Na zahtevo ReCO, smo v PGD Preddvor okoli 16:20, sprožili sireno za splošno nevarnost. Največja nevarnost je trenutno v dolini Kokre proti Jezerskem, kjer piha močan veter in ruši drevesa.

Naprošamo vas, da ostanete pozorni na vremenske razmere. Slabo vreme se lahko razširi tudi na področje Preddvora z okoliškimi naselji. Prosimo vas, da sledite novicam preko medijev in naše spletne ter Facebook strani.

17:40

Ravnokar smo prejeli informacijo, da je bilo interveniranje na Jezerskem začasno ustavljeno. Močan veter predstavlja preveliko nevarnost za posredovalce, zato le-ti čakajo, da se razmere umirijo.

Nekaj gasilcev je ostalo ujetih na poti od zgornjega dela Kokre do Zgornjega Jezerskega. Vsi operativni gasilci PGD Preddvor, ki so se odzvali klicu na pomoč so ostali na Zgornjem Jezerskem, kjer bodo prenočili.

V primeru, da se razmere ne bodo umirile in stabilizirale sanacija ne bo potekala ponoči ampak zjutraj.
Naprošamo vse prebivalce Kokre in Jezerskega, da se držijo navodil policije in gasilcev.

Cesta od Potoč do Jezerskega je zaprta in v delu neprevozna za ves promet. Hoja in zadrževanje na tem predelu je lahko smrtno nevarno!

18:01

Na poti do doma je ostalo ujetih 10 srednješolcev iz Jezerskega. Civilna zaščita občine Preddvor bo uredila prenočišče zanje v podružnični osnovni šoli Kokra. Na voljo je 25 ležišč in ogret prostor.
 
Pozivamo vse prebivalce na področju popolne zapore, da se oglasijo v prostorih osnovne šole Kokra. Tam bodo na voljo tudi dodatna ležišča, če bo le-to potrebno.
 
Še enkrat pozivamo vse, da dosledno upoštevajo navodila policije in gasilcev ter ne nadaljujejo vožnje oziroma hoje proti zaprtemu območju.
21:45
Veter se je na območju Kokre in Jezerskega še okrepil. Zaradi močnega vetra je zapora ceste Preddvor – Jezersko prestavljena, in sicer je cesta zaprta od Tupalič naprej.
 
Pozivamo vse, da dosledno upoštevate navodila policije. Ne vozite ali hodite na zaprtem območju!